Догађаји, Храм Светих Козме и Дамјана

Прослава Божића у болничком храму у знаку молитве и даривања

Празник Рођења Христовог, и ове године, у Храму Светих лекара и бесребреника Козме и Дамјана протекао је у обиљу молитвене радости, љубави и пажње према ближњима.

На Бадње вече, служено је вечерње богослужење, уз освећење и налагање бадњака и божићне песме, које су анђеоским гласовима принела бројна деца у част доласка Богомладенца.

Христос се рађа сваке године у нашим срцима. Обичаји који су везани за овај дан само усмеравају ка Рођењу Господњем. Бадњак, дрво које ложимо, пшеница, кукуруз и чесница, коју сутра једемо, упућују ка Рођењу Господа, Који нас позива да се у овим данима сјединимо са Њим- поручио је приликом паљења бадњака јереј Драган Станојевић, свештенослужитељ при Храму Светих лекара Козме и Дамјана. На дан Божића, отац Драган Станојевић је служио Свету Литургију, уз саслуживање ипођакона др Небојше Пакевића, а потом заједно са духовником јерејем Мијом Бојиновићем и члановима Светосавске омладинске заједнице посетио дечје одељење и поделио пакетиће малишанима који су празник дочекали на болничком лечењу. Одељење интензивне неге и ургентни центар отац Драган Станојевић почастио је печеницом, поклоном протојереја- ставрофора Милинка Јовића, духовника Православне народне хришћанске заједнице „Воздвиженије Часног Крста“. Чесницом, уз пригодне агапе, дочекани су сви верници, који су дошли да у Храму Светих лекара прославе Најрадоснији празник.

Ј. Ј.