Догађаји

Благослови са три грчка острва

Са благословом Епископа ваљевског г. Исихија група верника из Епархије ваљевске реализовала је поклоничко путовање, уз продужени одмор на Егини, од 19. до 28. јуна 2024. године Господње, под духовним руковођењем протојереја-ставрофора Ненада Андрића из Ваљева, а у организацији поклоничке службе Епархије ваљевске и ТА“ Јеж“ са ревносним лиценцираним водичем, попадијом Вишњом Костић.

Велика је радост поклоника што су посетили и поклонили се моштима Светог Јована Руса на острву Евија, манастирима Светих Давида и Јакова, Пантократору, Светој Екатарини и Светом Мини, а посебно присуству на слави манастира Егина на празник Свете Тројице. Сва три дана празника Духова, поклоници су молитвено присуствовали Литургијама крај моштију Светог Нектарија, и молебну за здравље који је служио отац Ненад Андрић у храму Светог Нектарија. Док су душу хранили из егинских духовних нектара, крепост за тело добили су у Агиа Марини познатом егинском летовалишту, као и на острву Мони.

Поклонике је срдачно испратио и дочекао отац Славко Обрадовић, свештеник који води делатност поклоничке службе Епархије ваљевске.