ПНХЗ

Епископ Исихије благословио почетак школске године ученицима ОШ „Андра Савчић“

Episkop Isihije blagoslovio početak školske godine

Изнад свега је важно да волимо једни друге и да се старамо једни о другима, казао је Епископ Исихије, благосиљајући ученике, наставнике  и све запослене у ваљевској „трећој“.

Да је брига о најмлађима важан део архипастирског старања за богомповерени верни народ, Преосвећени Епископ ваљевски Г. Исихије потврдио је посетама овдашњим образовно- васпитним установама, које од устоличења са радошћу чини. Осмог дана школске 2022/23. године ваљевског архијереја, уз пригодан програм свечано су дочекали ученици и наставници Основне школе „Андра Савчић“. Благосиљајући домаћине, Владика Исихије указао је на важност образовања које се стиче у школи  и живљења у заједници, узајамног поштовања и помагања, са чијим се остваривањем почиње управо у школским клупама.

Сада у детињству имате задатак да се спремате за живот, да примате знања и вештине овде у школи, али још више од тога имате задатак да се учите да живите у заједници и заједно приступате разним задацима, да помажете једни другима, да поштујете једни друге, да чувате оне који су слабији од вас, да имате као узоре оне који су старији од вас и који могу да вам пренесу нова знања. Наставници су ту да помогну деци да прођу кроз детињство и стекну вештине и способности. Изнад свега је важно да волимо једни друге и да се старамо једни о другима- поручио је Владика Исихије, пожелевши ученицима и наставницима успешну школску годину.

Посету у граду знаној „трећој“ Владика Исихије уприличио је у пратњи свог заменика протонамесника Филипа Јаковљевића, архијерејског намесника првог ваљевског протонамесника Дарка Ђурђевића, надлежног пароха протојереја – ставрофора Драгана Алексића, секретара Епархијског одбора за веронауку јереја Далибора Чкојића, духовника Православне народне хришћанске заједнице протојереја – ставрофора Милинка Јовића и секретара Епископа ваљевског ђакона Александра Панића. У име колектива и ученика школе добродошлицу је пожелео директор Зоран Марковић. Радост данашњег сабрања употпуњена је даривањем ранчева са школским прибором потребитим ученицима. Ранчеве је уручио Владика Исихије, а прикупила их је ПНХЗ „Воздвиженије Часног Крста“, која традиционално на овај начин улепшава почетак школске године бројним ђацима у Ваљеву и околним местима.