Догађаји

Светосавска омладинска заједница прославила своју славу

Svetosavska omladinska zajednica proslavila svoju slavu

У навечерје Савиндана, Светосавска омладинска заједница, предвођена духовником ђаконом Мијом Бојиновићем, прославила је свог небеског покровитеља. Након празничног бденија, у Храму Покрова Пресвете Богородице, обред освећења и ломљења славског колача је обавио Његово Преосвештенство Епископ ваљевски Г. Исихије, уз саслуживање свог заменика протонамесника Филипа Јаковљевића, архијерејског намесника првог ваљевског протонамесника Дарка Ђурђевића и братства најстарије ваљевске светиње. Изразивши радост сабрања уочи празника посвећеног Светом Сави, који посебно припада српској деци и омладини, Владика Исихије је честитао славу Светосавској омладинској заједници и пожелео да све задатке добијене од Цркве испуњава усрдно и са радошћу.

Само ако чинимо дело Божје са радошћу и ако успемо да одгурамо од себе мрзовољу, незадовољство и негодовање, само тада наша душа може заиста да се радује, а добра дела која чинимо буду заиста добра дела. Осим практичне вредности коју та дела имају и сама по себи су за похвалу, много важније је то да благодат Божја иде кроз та добра дела. Излива се на све који су потребити, на оне на које обраћамо пажњу, на оне за које се помолимо, оне који су око нас, а које често превидимо- рекао је Владика Исихије, благосиљајући чланове Светосавске омладинске заједнице, који добрим делима прослављају Бога, следећи јеванђељске заповести.

Прослављање крсне славе чланови СОЗ- а заокружили су свечаном трпезом, коју су припремили за своје госте у парохијском дому Покровске цркве.